Swingműhely

Márciustól havi rendszerességű intenzív kezdő swing tánctanfolyam Szombathelyen budapesti tanárokkal.
Következő alkalom: április 5. Még lehet csatlakozni!

Átugrom a leírást és regisztrálok.

 

Akik tanítanak: Bendik Marcell és Kasznai Dóra

Marcell és Dóra évek óta meghatározó szereplői a budapesti swing táncos életnek. Tanítanak, DJznek, magyar és nemzetközi eseményeket szerveznek.

Hogy milyenek az óráik? Nézd meg, mit gondolnak róluk a tanítványaik:

 

 

Bővebb információ róluk a weboldalukon és a Facebook oldalukon.

 

 

VasiSwing Lindy Hop táncoktatás szórólap, Szombathely

 

Mit érdemes tudni a tánctanfolyamról?

 • Havonta egy intenzív napot tartunk egy előre egyeztetett hétvégén, ami 4*1 órát jelent Marcellel és Dórával, várhatóan 11:30 és 18:00 között.
 • Két ilyen alkalom közé egy szombatra szervezünk közös gyakorlást is (1,5-2 óra), ahol együtt átismételjük a korábban tanultakat.
 • A helyszín Szombathelyen az aClub.
 • A tanfolyam díja 4000 Ft/fő/hó (ebben benne van az intenzív nap és a közös gyakorlás is).
 • Nincs szükséged fix partnerre, az órákon folyamatos párcsere van. Általában több lány szokott lenni egy-egy csoportban, úgyhogy szóljatok fiú ismerősöknek!
 • Öltözködj kényelmesen, amely nem akadályoz a mozgásban. Dinamikus tánc, így lehet, hogy leizzadsz. Hozz váltópólót! Kényelmes cipőben gyere (ne legyen tűsarkú), amelynek a talpa nem tapad túlságosan.

Mit tanulhatsz a tanfolyamon Marcelltől és Dórától:

 • „Szabadtánc: szerintünk a tánctanulás célja, hogy lemenjünk utána buliba és mindenkivel önfeledten táncoljunk. Nálunk ezt tanulhatod meg. Ugyanakkor nem fókuszálunk fellépésre, versenyzésre (a hagyományos órák keretében).
 • Improvizáció: a buliban nem koreográfiát táncolunk, hanem improvizálunk. Oktatásunk erre helyezi a hangsúlyt, és nem tanítunk koreográfiákat.
 • Vezetés és követés: hogy bárkivel sikerrel tudjál táncolni, képesnek kell lenni vezetni és követni. Nagyon sok vezetés és követés gyakorlatot tartalmaznak az óráink.
 • Zeneiség: a swing táncok nem értelmezhetőek a zene nélkül. Rengeteget fogtok tanulni különböző zenei struktúrákról, ritmikákról nálunk! Továbbá nagyon figyelünk arra, hogy autentikus swing zenéket használjunk.
 • Modern koncepciók: a swing tánc napjainkban gyorsan fejlődik és változik. A műfaj legjobbjai egytől-egyig külföldiek. Mi szeretnénk az ő technikáikat megtanulni és megmutatni nektek.”

Hol tudod hasznosítani a tanultakat?

 • Koncerteken: mi már két éve járunk szombathelyi szabadtéri koncertekre táncolni (Isis Big Band, Konzi Big Band, Hot Jazz Band és mások), tartsatok velünk idén ti is!
 • Bulikban: szeretnénk majd az órák mellett DJ-s swing bulikat is szervezni. Emellett, mivel többen járnak közülünk társastáncolni is, el szoktunk menni az Isis Táncklub havi táncestjeire, ahol szintén szólnak swinges zenék.

 

 


Nagyobb térképre váltás

Helyszín és időpont:

Második időpont: április 5. szombat.
Helyszín: aClub.
Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.


Részvételi díj: 4000 Ft/fő

Időbeosztás:

11:30 - 12:30 tanítás
[15 perc szünet]
12:45 - 13:45 tanítás
[45 perc ebédszünet]
14:30 - 15:30 tanítás
[15 perc szünet]
15:45 - 16:45 tanítás
[15 perc szünet]
17:00 - 18:00 buli, szabadtánc

 

 

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődni a vasi-swing [at] tancreakcio [dot] hu e-mail címen.