A Lindy Hop kialakulásának a története

Az elkövetkező oldalakon megpróbáljuk nyomon követni a Lindy Hop kialakulásának a történetét. Ennek a füzetnek a megszületését Frankie Manning születésének 100. évfordulója ihlette. A cél az volt, hogy az angolul esetlegesen még nem tudó, de a tánc kialakulása iránt érdeklődő magyar Lindy Hopperek is megismerhessék azt és átfogó képet kapjanak a tánc eredetéről.

Mivel az angol források között is sok ellentmondás létezik, s mivel a fordítások készítője nem utazott el New Yorkba és nem olvasta át az adott időszakra vonatkozó ujságbejegyzéseket, hogy azokból összeállítson egy hiteles történetet, s mivel ilyen teljesen hitelesnek elfogadott irás angol nyelven sem létezik, ezért a fordító nem szeretné azt állítani, hogy az itt leírtak megfelelnek a valóságnak. A fordító csak egy dolgot mondhat, mégpedig ez az írás különböző angol nyelvű cikkek fordítása. A fordító fenntartotta a jogot, hogy az egyes összefüggő angol cikkeket darabjaira szedje, azokat más cikkek különböző részeivel egészítse ki, egyes részeket teljesen elhagyjon, kizárjon, másokat beemeljen.
A füzet kisebb-nagyobb fejezetekre bomlik. Minden fejezet végén fel van sorolva minden egyes forrás, ami alapján az adott fordítás elkészült, de a szövegeken belül jelenleg nincs megjelölve, hogy melyik szakasz honnan származik.


Létezik egy könyv, aminek Big Ears: Listening for Gender in Jazz Studies a címe. Nichole T. Rustin és Sherrie Tucker szerkesztette. Ez egy elég részletes olvasmány a jazz megszületésének időszakáról.

A fordításokat Süle Zoltán készítette.