„Miénk itt a tér” - "Lindy on the Street"

2015. július 12. vasárnap 19:00

A „Miénk itt a tér” programsorozat keretében 2015. július 18-án 17:00-től 20:00 óráig a miénk és a swing táncoké lesz tér.

„Miénk itt a tér” - "Lindy on the Street" - 2015-07-18 A Lindy Hopnak és a többi swing táncoknak a nagyvárosokban komoly vonzereje van.
Mi 3 éve hoztuk létre a közösséget és a célunk a swing zenék és táncok által megidézni a világ nagyvárosaiban megtapasztalható hangulatot.

Budapesten és Bécsben is rendszeresen lehet vidám emberekkel találkozni a különböző tereken, akik swinget táncolnak. Ezeket a performanszokat látva sok ember megáll, sőt sokan hosszú időre leülnek, hogy hallgassák a swing zenéket és lássák a táncosokat. Sokan ilyenkor kapnak kedvet arra, hogy beiratkozzanak egy tánciskolába és megtanuljanak táncolni.

 


Program

17:00 - 18:00 - St. Louis Shim Sham jazz rutin, közös tánctanulás
18:00 - 18:30 - jazz mozgásokra épített közös tánc, körtánc
18:30 - 20:00 - Lindy Hop party

17:00-től 18:00-ig a St. Louis Shim Sham nevű jazz rutin első negyedét fogjuk tanulni. Ez egy kedves és egyszerű jazz elemekből felépített vidám koreográfia.
A lenti videóban a koreó egy profi szinten megvalósított változata látható a Nashville Swing Dance csapat előadásában. Ha valaki ismeri az I Charleston videókat, akkor annak ismerősek lesznek a szereplők.
Mi ennél egy egyszerűbb verziót fogunk tanulni, amit mindenki követni tud majd.

18:00-tól 18:30-ig jazz elemekből felépített közös körtánc következik.
Aki ott volt a 2014-es Szombathelyi Big Band Fesztivál Isis Big Band koncertjén, annak ismerős lehet a dolog.
Az Isis Big Band sajnos most nem lesz ott a Fő téren, de mi igyekszünk jobbnál jobb zenéket kiválasztani és azokra fogunk Bori vezetésével különböző jazz mozdulatokkal egy kör mentén táncolni.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

St. Louis Shim Sham a Nashville Swing Dance előadásában
St. Louis Shim Sham a Nashville Swing Dance előadásában