2015-ös terveink

2015. február 08. vasárnap 19:30

A 2014-es év legnagyobb tanulsága számunkra az volt, hogy nem elég, ha csak 3 hetente vannak swing órák Szombathelyen, ezért még decemberben igyekeztünk erre valami megoldást találni.
A csapat létszáma sajnos nem tette lehetővé, hogy a Keep Swinging Egyesületet újra elhívjuk órát tartani. Győr is túl messze van ahhoz, hogy Enikő és Péter eljárjon hozzánk tanítani.
Mivel a közösség több tagja is rendszeres vendége az Isis Táncklub táncos eseményeinek és mivel Novák Tamással már a Vasi Swing kezdete óta jó kapcsolatban vagyunk és mivel tudjuk, hogy ő egy alapos és jó tánctanár, ezért megkértük, hogy csatlakozzon hozzánk és egy közös tematika szerint kapcsolódjon be a kezdő swingoktatásba.

2015-ben ennek köszönhetően kéthetente lesznek megtartva az ősszel indult kezdőóráink.

Tamással kibővülve terveink között szerepel egy heti rendszerességű kezdőcsoport indítása, ahol havi egy alkalommal mi, három másik alkalommal pedig Tamás tartja az órákat. Reméljük találunk elegendő számú és kitartó tanulót, mert ez nagy lépés lenne a történetünkben. Ha érdekel, akkor itt találod a tavaszra tervezett órarendet és itt tudsz jelentkezni.

Az aClubbal tovább folytatódik az együttműködésünk, de keressük az együttműködés lehetőségét olyan belvárosi kávézókkal vagy szórakozóhelyekkel is, ahol megtarthatnánk a swing bulikat.

A jövőben a fellépésekre való készülést a csapatunk azon tagjaira bízzuk, akiknek már elegendő tapasztalata van ebben.

Régóta szerepel a terveink között, hogy a Lindy Hop technikai oldalát tekintve valami módon átadjuk mindazt a tudást és tapasztalatot, amit mi a nemzetközi tanfolyamokon sajátítottunk el.
Így a tavaszi félévben erre az órára helyezzük a hangsúlyt. Ezáltal egy második cél is teljesül, azaz a Solo Jazz kurzus mellett lesz egy újabb, mindenki számára látogatható óra, ahol a résztvevők elsajátíthatják a stabilitáshoz szükséges helyes testtartást és a súlypont változtatását, a vezetés és a követés, a rugózás, a forgás alapjait. Úgy gondoljuk, hogy a közösség sokat profitálhat ezekből az órákból.