Az első generáció

A Lindy volt az első formája a swing táncoknak, amibe a fehér Amerika beleszeretett.
Az 1920-as években számos táncos tanította a fehéreket táncolni, így teremtettek maguknak tisztességes megélhetést egy nagyon rasszista időszakban. Érthető, hogy az Afro-amerikai táncoktatók körében verseny alakult ki. Egyesek a hátukra papírt csíptettek a telefonszámukkal, vagy a stúdió nevével, miközben táncoltak. "Ha tetszett, a tánc, akkor lépj kapcsolatba velünk és vegyél magánórákat".
A táncosok elkezdtek vad és őrült dolgokat tenni, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Néhányan a fehérek közül eljártak a híres Harlemi Savoy Ballroom-ba, hogy lássák az Afro-amerikai táncosok parádéját. A Savoy Ballroom 1925-ben nyitott ki és ez volt a fő törzshelye a harlemi táncosoknak.

Az első nagyszerű Lindy Hopper
Függetlenül attól, hogy akár ő volt az első, aki a táncnak a Lindy Hop nevet adta akár nem, Shorty George egy rendkívül fontos személy számunkra.

Először is minden bizonnyal ő volt az egyik, aki a legmeghatározóbb szerepet játszotta a mozdulatok és az ötletek kifejlesztésében mind a Lindy Hop közösség kialakulása során, mind annak  továbbformálásában az 1930-as évek folyamán. Sok beszámoló által ő volt "Az első nagyszerű Lindy Hopper".

Másodszor pedig talán ő volt az első, aki az emberek szórakoztatására létrehozott egy Lindy Hop tánccsoportot és így neki köszönhetjük az első Lindy Hoppereket, akik a táncot az előadóművészet szintjére emelték, már amennyiben a korai Lindy Hop-ot előadóművészetnek tekinthetjük.
S végül, tudomásunk szerint ő és az ő csoportja volt az első akik filmre lettek véve az 1929-ben vetített "After Seben" c. filmben.

Ahogy múlt az idő, a táncversenyek egyre nagyobb figyelmet kaptak.

After Seben 1929 Shorty George Snowden
After Seben 1929 Shorty George Snowden
Shorty George and Big Bea
Shorty George and Big Bea